Home Van idee naar uw Boekin1dag Heidag
Heidag PDF Afdrukken E-mailadres

Als management organiseert u regelmatig bijeenkomsten om samen na te denken over de koers van uw organisatie; één tot drie dagen, op een afgelegen plaats in een inspirerende omgeving. De zinnen worden verzet, de teamgeest versterkt en de inspiratie stroomt.  Boekin1dag kan een nieuwe dimensie geven aan de heidag van uw organisatie.

 

Voorbereiding
Met het Boekin1heidag-concept schrijft u met een team van 10 tot 25 mensen in 1 dag een boek. In een voorgesprek stellen we het kader en de eerste opzet voor het boek vast. Welke hoofdstukken krijgt het en welke onderwerpen moeten in ieder geval een plek krijgen in het boek? Ook vullen we in overleg de agenda van de heidag, zo dat inspirerende presentaties, uitleg, schrijven en ontspannen zich in een prettig tempo afwisselen.

Groeimodel
De deelnemers weten van tevoren welke vraagstukken uw organisatie in het boek wil behandelen. Tijdens de heidag gaan de deelnemers aan de slag met het schrijven van 'hun' boek. Wij gebruiken software waarmee de deelnemers tegelijkertijd in hetzelfde document kunnen werken. Zij kunnen zich door elkaars teksten laten inspireren, elkaar aanvullen en verbeteren. Zo brengen de deelnemers het resultaat naar een hoger niveau.  Precies zoals u ze graag ziet samenwerken binnen uw organisatie. Het Boekin1dag-concept dient zo dus meerdere doelen:

  • Medewerkers gaan concreet aan de slag met een eindproduct en dat geeft richting aan een heidag.
  • Medewerkers leren open samen te werken doordat collega's direct inzicht krijgen in wat ze schrijven.
  • Door elkaar direct feedback te geven op geschreven teksten worden deze sneller geaccepteerd en gedragen binnen een organisatie.
  • Veel medewerkers kunnen hun ideeën beter schriftelijk beargumenteren dan mondeling, wat een nieuwe dimensie geeft aan een heidag.
  • In 1 tot 3 dagen een boek schrijven maakt mensen trots en geeft energie voor nieuwe uitdagingen.

E-book of band
Afhankelijk van uw wensen kan het concept direct als pdf worden verspreid, maar het is ook mogelijk om er een echt boek van de laten maken. Boekin1dag werkt met professionele tekstschrijvers voor de eindredactie, fotografen die het schrijfproces in beeld kunnen vastleggen en vormgevers voor de opmaak van het boek. Ook kunt u het boek laten drukken. Een professionele uitgave als tastbaar resultaat waar medewerkers trots op kunnen zijn.

Inspirerende ideeën
Veel heidagen eindigen met een goed gevoel. Deelnemers zitten vol ideeën waar ze terug op de werkplek direct mee aan de slag willen. Maar vaak is er weinig concreets geproduceerd. Met Boekin1dag sluit u een heidag af met een heus en inspirerend boek, waarin de bedachte ideeën en strategieën nog eens nagelezen kunnen worden. Bovendien zijn de ideeën makkelijk over te dragen aan anderen binnen uw organisatie. Uw werklust als managementteam inspireert anderen om hun beste beentje voor te zetten en uw organisatie op een hoger niveau te brengen.

Heeft u interesse gekregen in een heidag op basis van het Boekin1dag-concept? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.